Askeri kurumlarda çalışan bir mühendisin olumsuz çalışma şartlarına ilişkin görüşleri

Haber Giriş : 17 Şubat 2004 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri kurumlarda çalışan bir mühendisin olumsuz çalışma şartlarına ilişkin görüşleri

"Askeri kurumlarda çalışan sivil memurlar çalışma şartlarının zorluğundan şikayetçi oldular" başlıklı görüşe yazılan yorumların hemen hemen tamamı gerçek olduğu kadar da acı bence.

Sayın Milli Savunma Bakanının ya da Genelkurmay Başkanının konuya el atması için zaman geldi geçiyor. Hala ne bekleniyor?

Memurların moralman bitmiş oldukları, çalışma azmi diye birşey kalmadığı görülmüyor mu?

Özellikle mühendisler, adeta yazıcı olarak kullanılıyorlar. En küçük bir yorum ya da fikir beyan etme yetkileri bile yok. Askerlerin emirleriyle imza atıyorlar, atmazlarsa bir şekilde mahkemelere havale ediliyorlar. İç hizmet kanununa bakılırsa ceza verme yetkilerinden de bu görülür.

Eskiden kalma ilkokul mezunu hizmetli memurlar için hazırlanan kanunlar, şu an da mühendisler için uygulanıyor.

Sn Hilmi Özkök zamanında bunlar düzeltilmezse, bir daha çok zor. Çünkü en demokrat kişilikteki Genelkurmay Başkanımız kendileridir. Toplantılarda bile 10 yıllıkta olsa, aynı eğitimi almış mühendisler arkalarda otururken daha yeni başlamış teğmen orta masada oturtulmakta, bu da kuruma olan saygının bitmesine yol açmaktadır.

Bu konuda yetkililer gizli de olsa bir anket yapsınlar, durumun ne kadar vahim olduğunu göreceklerdir. Orduevlerinden yararlanamıyorlar, servislerde arkada oturnak zorunda bırakılıyorlar, yurtiçi ve dışı görevlerde çok az yer alıyorlar, ancak, aynı cezalara tabiler, aynı evrakları imzalıyorlar, daha çok çalışıyorlar, nöbet tutuyorlar, maaşları çok daha düşük

Bu vahim durum çözülmeden, verim almak mümkün değildir. Bu konuda Sayın müsteşarın toplantı yapması,ama sadece sivillerle,gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber